7 trin til at komme i gang med et affiliate-program

Affiliate markedsføring er præstationsbaseret markedsføring på internettet, hvor såkaldte publicister (også bedre kendt som ”affiliates” eller ”publishers”) formidler besøgende til en Annoncør. Annoncøren bliver først betalt, når en af disse besøgende udfører en handling på annoncørens website; nemlig foretager et køb. Denne ordning kaldes for et affiliate-program og kan i princippet bruges af enhver virksomhed, som har et website, hvor brugerne kan udføre transaktioner.

For at forberede og komme i gang med et affiliate-program, afdækker vi her 7 væsentlige hovedpunkter.

1. Valg af affiliate-netværk

De fleste affiliate-programmer køres gennem et affiliate-netværk, som håndterer tekniske og administrative forhold, f.eks. tracking og betaling. Valget af affiliate-netværk er normalt afgørende for, hvor vellykket din virksomhed vil være med affiliate markedsføring. Derfor er det vigtigt at vælge et netværk, som passer til dine behov og den måde, som du driver forretning på. Læs bl.a. 8 ting du bør vurdere, når du vælger affiliate-netværk.

2. Bestem provisionssats

Affliate-markedsføring er præstationsbaseret, hvilket betyder, at du som annoncør betaler provision til publicister, når de formidler købere til dig. Provisionen kan være et fast beløb per formidlet transaktion eller en procentdel af formidlet ordreværdi. Hvis en publicist formidler et køb med en ordreværdi på 1000 DKK eksklusive moms og fragt, kan det eksempelvis udgøre 10% af ordreværdien eller et fast beløb såsom 100 DKK per ordre.

For at det skal være interessant for publicister at formidle besøgende til dig, er det vigtigt at provisionsniveauet er højt nok til at publicister vil modtage et passende afkast af den trafik, som de sender til dit website.

  1. Beregn hvor meget provision, du kan betale. Da omkostningerne er kendt på forhånd, kan det i princippet anses som omkostninger pr. solgt vare. Sammenlign vareomkostningerne gennem andre kanaler, både fysisk og online.
  2. Tjek hvordan provisionsniveauet ligger hos de konkurrerende affiliate-programmer.

Dit provisionsniveau bør være et sted mellem A og B. Affiliate-netværket, du har valgt kan hjælpe dig med råd om at finde det rette provisionsniveau.

3. Bestem annonceringsregler

Forskellige typer publicister bruger forskellige metoder i deres markedsføring. De fleste annoncører kan godt lide informative websites med indhold, der er relevant for deres website, men ikke alle metoder passer nødvendigvis til din virksomhed. Det er derfor vigtigt at specificere hvilke typer markedsføring, som er tilladt for dit affiliate-program. Her er nogle vigtige begreber at vurdere:

4. Lav grafisk annoncemateriale og en produktfil

Størstedelen af de køb, der bliver formidlet i et affiliate-program, sker gennem links, men det er stadig nødvendigt at have et udvalg af billedbaserede annoncer, bedre kendt som bannere, idet mange publicister foretrækker dette. Det kan normalt anbefales at producere omkring ti annoncer i de mest almindelige formater. Affiliate-netværket kan hjælpe dig med råd omkring hvilke farver, du bør vælge. Hvis du ikke er i stand til at producere annoncer selv, kan netværket anbefale bannerleverandører.

For annoncører i detailhandlen er det vigtigt at give en produktfil, dvs. en tekstfil, der indeholder produktoplysninger fra din e-handelsplatform. Produktfilen gør det muligt for Publicister at finde information og links til dine produkter. Den giver dem adgang til produktoplysninger og priser, så de kan filtrere og vise dem på en række forskellige måder. Produktfiler bruges bl.a. af prissammenligningssider, produktkataloger og mange andre. Mange e-handelsplatforme har indbyggede funktioner til at eksportere produktfiler. Affiliate-netværket importerer produktfilen med jævne mellemrum og bruger sit eget system til at gøre data tilgængeligt over for Publicisterne.

5. Implementere tracking

Eftersom affiliate-markedsføring er præstationsbaseret, så er det nødvendigt at tracke de salg, som publicister formidler til din side. Dette håndteres af affiliate-netværket og fungerer ved hjælp af en trackingkode fra affiliate-netværket, som placeres på checkout-siden på webshoppen. Koden er normalt bare nogle få linjer lang og køres hver gang, der gennemføres et køb og kvitteringssiden vises.

Når en person klikker på en annonce eller et link fra affiliate-programmet, sætter affiliate-netværket en cookie i vedkommendes browser. Når en person laver et køb i en webshop, og trackingkoden på kvitteringssiden køres, kan affiliate-netværket tjekke om personen tidligere har klikket på en annonce eller et link fra affiliate-programmet. Affiliate-netværket betaler provisionerne til publicister og sender dig en samlet faktura i slutningen af hver måned.

6. Lav en rekrutteringsside

En vigtig måde at rekruttere publicister til affiliate-programmet er gennem dit eget website. Ved at placere en side på dit eget website med temaet ”tjen penge med os”, kan du nå besøgende, som allerede kan lide dine produkter og som er villige til at anbefale dem til andre. På denne side refererer du direkte til affiliate-netværket for at undgå at unødvendigt at belaste dig selv med henvendelser. Mange affiliate-netværk kan lave disse registreringssider med logoer og indhold specielt tilpasset individuelle annoncører, som gør det lettere for besøgende at identificere sig med affiliate-netværkets website.

7. Opstart og information

Affiliate-markedsføring er en langsigtet form for markedsføring. Det tager ofte mellem et og seks måneder for et affiliate-program at nå et normalt volumen. Den lange tid, som det tager at starte, skyldes at det tager tid for publicisterne at programmere og implementere links og annoncer på deres website, samt finde den bedste samarbejdsform for den enkelte annoncør. Affiliate-netværket har en række værktøjer til disposition for at underrette publicister i dit affiliate-program:

Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed kan bruge affiliate-markedsføring, kan du kontakte info@adtraction.com.

Om Adtraction

Adtraction blev grundlagt i 2008 og er et af de største affiliate-netværk i Norden med kontor i Stockholm, København, Oslo, Helsinki og Warszawa. Vi arbejder resultatorienteret og helt uden faste udgifter. Vi ser transparens og god kundeservice som vores største styrker.

Adtraction.com

For dem, der ønsker at lære mere om affiliate marketing