Betal kun for resultater
sådan fungerer affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring er præstationsbaseret markedsføring på internettet, hvor såkaldte publicister (også bedre kendt som ”affiliates” eller ”publishers”) formidler besøgende til en Annoncør. Annoncøren bliver først betalt, når en af disse besøgende udfører en handling på annoncørens website; nemlig foretager et køb.

Denne betaling kaldes for CPO (”cost per order”) og det er den største forskel mellem affiliate markedsføring og andre former for internetbaseret salg, hvor betalingen er baseret på per klik (CPC) eller per annoncevisning (CPM).

CPO betyder, at betalingen først er gældende, når en kampagne ender med et bekræftet salg. Det betyder for annoncøren, at der er en lav økonomisk risiko. Omkostningerne for kampagnen er derfor kendte i forvejen, hvilket betyder, at disse kan betragtes som omkostninger pr. solgt vare snarere end en udgift eller investering.

Inden for affiliate markedsføring er der fire aktører:

Forretningslogikken kan beskrives som følgende:

  1. Forbrugeren klikker på et link eller en annonce på Publicistens website og ender på Annoncørens website
  2. Forbrugeren foretager et køb på Annoncørens website, som spores af affiliate-netværket
  3. Annoncøren betaler provision, gennem affiliate-netværket, til Publicisten, som formidler købet. Annoncøren vil modtage en faktura fra affiliate-netværket, som derefter håndterer betalingen til de Publicister, som har formidlet forbrugere til Annoncøren.

Publicisten linker til Annoncørens website

Forbrugeren klikker på linket

Forbrugeren køber noget på Annoncørens website

Affiliate-netværket tracker købet

Publicisten får provision via Affiliate-netværket

Annoncøren driver affiliate markedsføring ved at starte et Affiliate-program hos Affiliate-netværket. Der indgås en aftale med Affiliate-netværket (som igen har en aftale med Publicister), hvor der er links og reklamemateriale tilgængeligt for de Publishers, som bliver godkendt af Annoncøren.

Annoncøren

I princippet kan ethvert website, hvor brugere kan udføre en form for transaktion, blive godkendt som Annoncør. Der er dog enkelte betingelser:

Publicisten

Publicister er anderledes end virksomheder og enkeltpersoner, som markedsfører andre selskabers produkter og tjenester mod provision. Alle med internetbaseret indhold kan fungere som Publicist, men visse typer Publicister bruger andre metoder i deres markedsføring, hvor de fokuserer på andre faser i en kundes købsproces. Nogle almindelige typer publicister er:

Affiliate-netværket

Affiliate-netværket kobler Annoncører sammen med Publicister. Dette gør det lettere for Publicister at finde Annoncører, som de kan markedsføre, og dette gør det også muligt for Annoncører at nå et større publikum ved at give tilgang til alle Publicister, som er medlem af Affiliate-netværket.

Affiliate-netværkets hovedfunktioner er:

Konklusion

Affiliate markedsføring er en effektiv salgskanal, som kan bruges til at nå kunder i alle dele af købsprocessen. Modellen gør det muligt kun at skulle betale for bekræftede salg. Noget, der bevirker til, at omkostningerne kan betragtes som omkostninger pr. solgt vare snarere end en udgift eller en investering.

Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed kan bruge affiliate markedsføring, kan du kontakte info@adtraction.com.

Om Adtraction

Adtraction blev grundlagt i 2008 og er et af de største affiliate-netværk i Norden med kontor i Stockholm, Oslo og København. Vi arbejder resultatorienteret og helt uden faste udgifter. Vi ser transparens og god kundeservice som vores største styrker.

Adtraction.com

For dem, der ønsker at lære mere om affiliate marketing