Adtractionin blogi

Tietoja yleisestä tietosuoja-asetuksesta

Adtraction välittää henkilökohtaisesta koskemattomuudesta, ja siksi olemme ryhtyneet laajoihin toimiin varmistaaksemme, että kaikki henkilötietojen käsittely tapahtuu sovellettavan yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön, kuten asetuksen (EU) 2016/679 (”GDPR”, yleinen tietosuoja-asetus) mukaisesti. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimet ja IP-osoitteet, jotka voidaan joko suoraan tai välillisesti liittää luonnolliseen henkilöön. Olemme muun muassa laatineet henkilötietokäytännön ja evästekäytännön, joissa selitämme, mitä henkilötietoja Adtraction käsittelee ja miten se tehdään. Jäljempänä on myös tietoa mainostajillemme (”mainostaja”) ja partnereillemme (”partneri”) siitä, mitä on tärkeää pitää mielessä käsiteltäessä henkilötietoja Adtractionin palvelun käytön yhteydessä.

Jos olet mainostaja

Rekisterinpitäjä

Luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka määrittää henkilötietojen tietyn käsittelyn tarkoituksen ja keinot, on myös tällaisten tietojen rekisterinpitäjä. Kun mainostajana liityt Adtractionin alustaan, se tarkoittaa, että olet vastuussa henkilötiedoista, joita keräät ja käsittelet, kun kävijä on laskeutunut verkkosivustollesi napsauttamalla seurantalinkkiä. Jos kävijä esimerkiksi tekee ostoksen, olet myynnin yhteydessä tapahtuvan käsittelyn rekisterinpitäjä.

Mainostaja ja Adtraction solmivat ”partner-markkinoinnin” liikesuhteen, mikä tarkoittaa, että mainostajan ja Adtractionin on vaihdettava henkilötietoja keskenään. Tässä tapauksessa mainostaja ja Adtraction ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä. Tämä tarkoittaa, että mainostajan on pystyttävä takaamaan Adtractionille, että Adtractionille siirrettyjä henkilötietoja on käsitelty sovellettavassa tietosuojalainsäädännössä säädettyjen laillisten tarkoitusten ja turvallisuusvaatimusten mukaisesti.

Tehtävät sopimukset

Normaalissa tapauksessa Adtraction ja mainostaja ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä ja tekevät siksi tiedonsiirtosopimuksen. Tiedonsiirtosopimus täydentää yhteistyösopimusta, jonka olemme tehneet tai tulemme tekemään. Tämä on välttämätöntä, koska yhteistyösopimus säätelee vain Adtractionin palvelun ehtoja, ei henkilötietojen käsittelyä.

Asiaankuuluvien käytäntöjen luominen

Adtraction edellyttää, että kaikki Adtractionin alustaan liittyvät mainostajat käsittelevät henkilötietoja palvelun puitteissa yleisen tietosuoja-asetuksen ja muun täydentävän yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sinulla mainostajana on oltava oikeudellinen perusta kaikelle henkilötietojen käsittelylle ja että ilmoitat asianomaisille henkilöille, miten käsittelet heidän tietojaan. Adtraction suosittelee, että selvität, miten täytät yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset, ottamalla käyttöön henkilötietokäytännön ja/tai evästekäytännön. Kehotamme sinua myös kuulemaan oikeudellisia asiantuntijoita selvittääksesi, mitä muita toimenpiteitä yleisen tietosuoja-asetuksen yhteydessä tarvitaan.

Jos olet partneri

Rekisterinpitäjä

Luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka määrittää henkilötietojen tietyn käsittelyn tarkoituksen ja keinot, on myös tällaisten tietojen rekisterinpitäjä. Kun liityt partnerina Adtractionin alustaan, se tarkoittaa, että olet vastuussa henkilötiedoista, joita keräät ja käsittelet, kun kävijä käy verkkosivustollasi. Jos esimerkiksi keräät kävijän IP-osoitteen, olet IP-osoitteella tapahtuvan käsittelyn rekisterinpitäjä.

Normaalisti Adtraction ja partneri päättävät itsenäisesti kunkin osapuolen yksin suorittaman käsittelyn tarkoituksesta ja keinoista. Osapuolet katsotaan sen vuoksi itsenäisiksi rekisterinpitäjiksi.

Tehtävät sopimukset

Normaalissa tapauksessa Adtraction ja partneri ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä ja tekevät siksi tiedonsiirtosopimuksen. Tiedonsiirtosopimus täydentää partnerisopimusta, jonka olemme tehneet tai tulemme tekemään. Tämä on välttämätöntä, koska partnerisopimus säätelee vain Adtractionin palvelun ehtoja, ei henkilötietojen käsittelyä.

Tietoa sivustolla kävijöille

Partnerina sinun on ilmoitettava sivustolla kävijöille, että verkkosivustosi sisältää seurantalinkkejä. Tämä voidaan ilmoittaa sekä suoraan mainoksen yhteydessä otsikolla ”Sisältää seurantalinkin” että myös henkilötietokäytännössäsi tai evästekäytännössäsi. Esimerkki tekstistä:

[Verkkosivustosi nimi] osallistuu erilaisiin partneriohjelmiin Adtraction AB:n kautta. Partneriohjelmiin osallistumisen tarkoituksena on ansaita komissioita linkkaamalla mainostajien sivustoille.

Partnerina sinun on myös ilmoitettava sivustolla kävijöille, että tiettyjä henkilötietoja kerätään, kun henkilö käy verkkosivustollasi. Esimerkki tekstistä:

Henkilötietojen kerääminen käydessäsi verkkosivustollamme

Jos käytät verkkosivustoamme vain tietojen hankkimiseen etkä rekisteröidy tai lähetä meille henkilötietoja, käsittelemme vain selaimesi meille lähettämät henkilötiedot. Tällaisissa tapauksissa keräämme vain alla olevat tiedot, joita tarvitaan verkkosivuston turvallisuuden ja vakauden varmistamiseksi.

  • IP-numero

  • Tiedustelun päivämäärä ja kellonaika

  • Aikavyöhyke

  • Mikä verkkosivu latautuu

  • Pääsyn tila / HTTP-tila

  • Siirrettyjen tietojen määrä

  • Verkkosivusto, jolta kävijän lataus suoritetaan

  • Selain

  • Käyttöjärjestelmä

  • Selainversio ja kieliasetukset

Asiaankuuluvien käytäntöjen luominen

Adtraction edellyttää, että kaikki Adtractionin alustaan liittyvät partnerit käsittelevät henkilötietoja palvelun puitteissa yleisen tietosuoja-asetuksen ja muun täydentävän yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sinulla on partnerina oltava oikeudellinen perusta kaikelle henkilötietojen käsittelylle ja että ilmoitat asianomaisille henkilöille, miten käsittelet heidän tietojaan. Adtraction suosittelee, että selvität, miten täytät yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset, ottamalla käyttöön henkilötietokäytännön ja/tai evästekäytännön. Kehotamme sinua myös kuulemaan oikeudellisia asiantuntijoita selvittääksesi, mitä muita toimenpiteitä yleisen tietosuoja-asetuksen yhteydessä tarvitaan.

Tilaa viimeisimmät blogipostauksemme

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn Tietosuojakäytännön ehdot.

Katso lisää blogipostauksia